AB Blinkfyrar förvärvar Focus Electronic AB, en av nordens största leverantörer av Digital Signage. Focus Electronic AB omsätter närmare 40millioner kronor och har ca 15 anställda.

-Vi välkomnar medarbetarna på Focus Electronic till Blinkfyrar och ser fram emot att utveckla Focus Electronics LED lösningar, säger Elisabeth Nagy, VD för Blinkfyrar.

-Sammanslagningen med Blinkfyrar är oerhört positiv då Blinkfyrar har kapacitet och resurser för att driva och utveckla verksamheten, säger Lars Michel, VD för Focus Electronic.

Sammanslagning sker per den 1/1–2020.

Om: AB Blinkfyrar är i dag ledande leverantör av produkter och tjänster för trafiklösningar. Vägskyltar och trafiksäkerhetsprodukter är kärnverksamhet men på senare år har AB Blinkfyrar också varit framgångsrika leverantörer av Parkerings-ledning, cykelvägvisning och produkter som säkrar gator och torg. Blinkfyrar bedriver utvecklingen av digitala verktyg för branschen såsom appar för vägmärkesinventering, och övervakning. Blinkfyrar har sitt säte i skånska Staffanstorp med filialer i Göteborg, Stockholm och Sundsvall. AB Blinkfyrar omsätter närmare 200 millioner kronor och har ca 55 anställda.

Om: Focus Electronic AB specialiserar sig på displayer och teknik för trafik- och parkeringslösningar som parkeringsdetektorer och hänvisningssystem. Focus Electronic är även ledande inom digital skyltning för både inom- och utomhusbruk. Med över 5500kvm installerad LED display är Focus Electronic en av de största leverantörerna i Sverige och Norden.

För ytterligare information, vänligen kontakta Elisabeth Nagy, VD AB Blinkfyrar +46 70-6339353, elisabeth.nagy@blinkfyrar.se